JENIS IKAN: TALAPIA (KECIL/BESAR) / SEPAT / LAMPAM
NET WEIGHT: APPROX 300GM
TALAPIA BESAR: (RM 8.00 / PACK)
NET WEIGHT: APPROX 200GM
NET WEIGHT: APPROX 200GM
TALIPIA KECIL: (RM 6.00 / PACK)
SEPAT: (RM 6.00 / PACK)
LAMPAM: (RM 6.00 / PACK)
Resepi Ikan Pekasam Kak Hanieliza
BAHAN-BAHAN :
2 ekor ikan pekasam
1 bji bawang besar
3 biji cili kering
CARA MEMASAK :
Potong bawang besar dan cili kering.
Panas kan minyak dan goreng ikan pekasam dahulu sampai masak dan angkat ikan pekasam ni.
Buang sedikit minyak ikan ini dan terus masukkan bawang besar dan cili kering , goreng sampai bawang menjadi layu.
Angkat bawang dan cili serta terus taburkan ke atas ikan pekasam yang sudah di goreng terdahulu tadi.
Panas kan minyak dan goreng ikan pekasam dahulu sampai masak dan angkat ikan pekasam ni.
Buang sedikit minyak ikan ini dan terus masukkan bawang besar dan cili kering , goreng sampai bawang menjadi layu.
Angkat bawang dan cili serta terus taburkan ke atas ikan pekasam yang sudah di goreng terdahulu tadi.
Note: Jangan basuh ikan pekasam, hanya perlu buang sikit2 aje beras tu. Boleh tukar cili kering dgn cili api atau cili hijau/merah